Zeeuwse Slag

12 september 2019

 “De mannen van de Stoof” (herendubbels 55+) organiseerden in september 2013 een ontmoetingsdag/reünie met hun tegenstanders uit de Voorjaarscompetitie van 2013. Die vierkamp werd het begin van “de Zeeuwse Slag”, de jaarlijkse ontmoetingsdag/reünie van “de mannen van de Stoof” en hun tegenstanders uit (inmiddels) diverse competities en toernooien.  

Dinsdag 10 september was alweer de 7e editie van het evenement; onder prima omstandigheden, inclusief de zon, speelden 16 koppels hun onderlinge wedstrijden op onze fraaie en goed onderhouden banen. Hulde voor de baancommissie!

Negen koppels uit Vlissingen, Oost-Souburg, Zoutelande, Kortgene en Koewacht (inclusief Belgische deelnemers) gingen de sportieve strijd aan met zeven koppels van de Stoof. De vier poules waren ingedeeld naar speelsterkte, met in iedere poule vertegenwoordigers van drie verschillende verenigingen. Na de drie poulewedstrijden speelden de nummers 1 nog een vierde wedstrijd. Ook voor de nummers 2, 3 en 4 was er een afsluitend duel van 45 min.  

De hele dag stonden Addie Balthazar en Anneke Holtkamp achter de bar en in de keuken; Nogmaals reuze dank daarvoor, dames. Alles verliep voortreffelijk! De lunch werd dit jaar verzorgd door Aart Cramer; hij tekende voor een verrassende, buitenlands getinte lunch, waarover alle deelnemers zeer te spreken waren.  

De vier poules kregen de volgende winnaars:

  • poule A   Ruud Hemmes/Jac de Vries (Oost-Souburg/ Zoutelande
  • poule B   Wim Jorissen/Marc Hambersin (Koewacht)
  • poule C   Petro van Haaren/Etienne Veldhuis (Vlissingen) en
  • poule D   Rudy Boone/Rob de Groot (Koudekerke)

Allen kregen als prijs een Zeeuwse vlag.  

Na de laatste wedstrijden was het nog gezellig met een drankje en een onverwachtse verloting van een achttal aangeboden cadeaus. Met de afspraak elkaar volgend jaar, in goede gezondheid, weer te mogen ontmoeten namen we afscheid van onze gasten. Tot ziens, bij de 8e editie van de Zeeuwse Slag, op dinsdag 8 september 2020.  

Sportieve groet, Pim Amsterdam.

Nieuwscategorieën