Stand van zaken tennis en corona per 15 oktober 2020

14 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober om 22.00 uur en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing:

Wat kan NIET?

• De KNLTB Competitie 2020 wordt per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Alle georganiseerde wedstrijden kunnen niet doorgaan, zowel die met deelnemers van verschillende clubs, alsook interne wedstrijden.
  • Naast de sportkantines en douches zijn vanaf nu ook de kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Zoals eerder aangekondigd kan er voorlopig niet getosst worden.

Wat kan WEL?

• Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen. Wel altijd afhangen.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Dubbelen kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

Tav de wintercompetitie (De Schenge en De Stoof), die op 14 november zou beginnen, volgen nadere berichten, omdat de maatregelen op 11 november worden heroverwogen.

Tot slot: De KNLTB roept alle verenigingen op nog bewuster om te gaan met hun verantwoordelijkheid. We mogen heel blij zijn dat tennis als een van de zeer weinige sporten door kan gaan. Met het Ministerie van VWS en het OMT is evenwel afgesproken dat we dan ook absoluut niet de grenzen moeten opzoeken. Kortom: hou je aan alle regels. Dan kunnen we in elk geval blijven tennissen.

201015_knltb-infographic-tennis-padel-a2-151020-1.pdf