Kunnen we ook weer tossen?

26 mei 2020


De essentie van de toss is dat je van te voren niet weet met wie je zult spelen. Maar ivm corona er is ook een verplichting om van te voren af te hangen, zodat we ten alle tijden weten wie er op de banen zijn. Dat gaat niet samen. Daar hebben we het volgende op gevonden:

Er is een toss-coordinator: Rina Schipper. Als je wilt tossen moet je je uiterlijk een dag van te voren bij haar opgeven. Het is niet toegestaan om te komen tossen zonder je van te voren op te geven. Het maximum aantal tossers voor de gehele woensdagochtend is 20, voor de vrijdagavond 12. Vol is vol.

De banen zullen door het bestuur worden afgehangen, 3 op woensdagochtend van 9-12 uur en 2 op vrijdagavond van 19-22 uur. Dit betekent dus dat er woensdagochtend 1 baan en vrijdagavond 2 banen zijn om vrij te spelen.

Als er meer mensen op het park zijn dan 12 resp. 8 kun je op het terras wachten, met inachtneming van de 1,5 meter afstand. De kantine en de kleedkamers blijven gesloten. Dus neem zelf iets te drinken mee.

Bij de start van de toss beslissen de aanwezige personen wie de eerste westrijd met wie tegen wie speelt (zonder de rackets aan te raken). Na het eerste half uur schuift de speler die links gespeeld heeft door naar de andere kant/andere baan (met de klok mee). Na elk half uur wordt gekeken welke spelers er zijn voor het volgende blokje van 30 minuten. De nieuwe spelers schuiven in op de posities van hen die stoppen.

Je moet zelf de score onthouden, want de scoreballen mogen niet gebruikt worden.

Zoals gezegd heeft Rina Schipper zich bereid verklaard de coordinatie op zich te nemen. Dit betekent dat zij bijhoudt wie er op de banen zijn. Zij zal evenwel zelf niet altijd aanwezig zijn.

Je kunt Rina bereiken via email: [email protected] of mobiele telefoon: 06 28 55 32 13

Dus:

  • Wil je woensdagochtend tossen, laat het Rina uiterlijk dinsdagavond 21.00 uur weten.
  • Wil je vrijdagavond tossen, laat het Rina uiterlijk donderdagavond 21.00 uur weten.

De KNLTB komt binnenkort met een protocol voor onderlinge wedstrijden. Mocht er dan iets veranderen dan horen jullie het. Tot die tijd geldt bovenstaande.

Veel toss-plezier!

Nieuwscategorieën