Koninklijke onderscheiding voor Dick Moerbeek

24 april 2020

Het bestuur heeft een lintje aangevraagd voor Dick Moerbeek. Voor de leden die hem niet kennen, Dick is de man van Iet, onze onvolprezen secretaris. Dick heeft haar, zonder zelf lid te zijn of zelfs maar te kunnen tennissen, vele jaren lang in allerlei opzichten bijgestaan. Het belangrijkste onderdeel daarvan was het opzetten en onderhouden van de oude website van de Stoof. Zijn leeftijd, nu dik in de tachtig, maakt zijn digitale vaardigheden bijzonder. Het bestuur vond zijn inzet voor de club een lintje waard en heeft ook de Gemeente Veere en de Kanselarij der Nederlandse Orden daarvan weten te overtuigen.

Op 24 april heeft de burgemeester van Veere, Dhr. Rob van der Zwaag, Dick opgebeld om hem het heuglijke nieuws te vertellen "dat het zijne Majesteit heeft behaagd hem te verheffen tot lid in de Orde van Oranje Nassau". Vanwege de corona crisis is de officiele uitreiking to nader orde uitgesteld.

Het bestuur feliciteert Dick Moerbeek van harte met deze onderscheiding.