Kantine en terras Coronaproof

04 juli 2020


Net als bij alle eerdere versoepelingen van de corona-maatregelen zijn er ook voor de opening van de kantine voorwaarden gesteld door het kabinet en de KNLTB. De Gemeente Veere zal onderstaande regels handhaven. Lees hieronder de regels en leef ze na, zodat we allemaal gezond blijven.

1.       Zowel buiten als binnen moet iedereen nog steeds 1,5 meter afstand houden van elkaar. De tafels en stoelen, zowel binnen als buiten, zijn zodanig neergezet dat die afstand gewaarborgd is.

2.       De tafels en stoelen moeten blijven staan waar ze staan en mogen niet verschoven worden.

3.       Omdat het besmettingsgevaar buiten veel minder is dan binnen, wordt iedereen gevraagd zo veel mogelijk buiten op het terras te zitten.

4.       Niet op de barkrukken zitten of aan de bar hangen.

5.       Een groot deel van het terras kan overdekt worden met een zonnescherm. Binnenkort wordt de buitenruimte nog vergroot door twee open tenten op te zetten, zodat ook bij regen mensen buiten kunnen blijven zitten.

6.       Eenrichtingsverkeer: naar binnen via de gang en weer naar buiten via de schuifpui. Volg de gele pijlen op de grond.

7.       De deuren en de schuifpui open laten staan, zodat je die niet steeds hoeft aan te raken.

8.       Consumpties bestellen, afhalen en afrekenen aan de bar en zoveel mogelijk buiten opdrinken.

9.       Afrekenen via chippen op het pinapparaat, zodat besmetting via het pinapparaat en contant geld geminimaliseerd wordt.

10.   Gebruikt servies en glazen zelf terugbrengen naar de bar, wederom via de gang naar binnen en de schuifdeur naar buiten.

11.   Maximaal drie personen tegelijk in de kleedkamers.

Bij het afhangbord in de gang is een gel-dispenser gemonteerd.  Achter de bar staat een flesje gel met drukpompje (alcohol% > 70%).

Nieuwscategorieën