Corona regels aangescherpt

20 augustus 2020

Het kabinet heeft per 10 augustus de coronaregels voor de horeca aangescherpt. Dit heeft ook consequenties voor de sportclubs, dus ook voor De Stoof. De KNLTB heeft onlangs aangegeven hoe daar mee om te gaan. Het betekent dat in principe iedereen die het park betreedt (elke keer) zijn contactgegevens moet achterlaten ivm bron-en contactonderzoek door de GGD, indien noodzakelijk.

HOE GAAN WE DAT IN DE PRAKTIJK DOEN?

In de volgende gevallen hoef je geen contactgegevens achter te laten:

1. Leden die afgehangen hebben hoeven hun contactgegevens niet achter te laten. Het bestuur kan terugzien wie wanneer heeft gespeeld en heeft de contactgegevens al. HET BLIJFT DUS VERPLICHT OM AF TE HANGEN, BIJ VOORKEUR VAN TE VOREN.
  2. Teams die competitie spelen hoeven hun contactgegevens niet achter te laten - ook de teams die op bezoek zijn niet, want die zijn via de captains gemakkelijk te achterhalen.
  3. Leden en niet-leden die een toernooi spelen bij de Stoof hoeven hun contactgegevens niet achter te laten, want de toernooi organisatoren zullen worden gevraagd een volledige lijst met namen en contact gegevens van alle deelnemers in te leveren, zodat we die gegevens ook paraat hebben.

Welke mensen moeten WEL het contactformuliertje invullen?

1. Iedereen die komt tossen, dus ook alle leden, elke keer dat je komt. Want daarvoor wordt niet afgehangen.
  2. Partners, kinderen en/of vrienden, die komen kijken bij de competitie en/of toernooien en zelf niet meespelen.
  3. Bestuursleden, commissieleden en leden die bardiensten of andere diensten draaien en om welke reden dan ook op het park aanwezig zijn.

Er wordt boven gesproken over "moeten", maar juridisch gezien kan de regering (op dit moment) mensen niet verplichten hun contactgegevens achter te laten. Het bestuur dringt er echter bij alle leden op aan dit WEL te doen en er ook op toe te zien dat gasten het formuliertje invullen.

HOE EN WAAR KUNNEN DE CONTACTGEGEVENS ACHTER GELATEN WORDEN?

Er ligt een map op de tafel bij de schuifdeur. Daarin zit een officieel document met een aantal vragen erop. Alleen als je alle vragen met "NEE" kunt beantwoorden, heb je toegang tot het park. In dat geval kun je een formuliertje invullen. Deze zitten ook in de map. Het ingevulde formuliertje kun je in de bijgevoegde envelop stoppen. Het secretariaat bewaart deze formulieren 14 dagen. Indien de GDD ze binnen die tijd niet nodig heeft, worden ze vernietigd.

Mocht er onverhoopt iemand besmet raken, neem dan contact op met het secretariaat om alle contacten te krijgen en te kunnen doorgeven aan de GGD.

Het bestuur hoopt op ieders medewerking, zodat we gezellig en veilig samen kunnen blijven tennissen.

Met vriendelijke groeten, namens het bestuur, Maria Paalman

200708_Gezondheidscheck_vragen_NL[8905].pdf 200819_Registratie-contactgegevens-bron-en-contactonderzoek.pdf